SOLUCIONARI UNITAT

De
Publicado por

1 SOLUCIONARI - UNITAT 8 Pàgina 79 - Les respostes correctes del conte xinès són: 1- a; 2- c; 3- b; 4- b; 5- c; 6- b; 7- a. Pàgina 84- -------------------------QUÈ SÉ JO DE TOT AIXÒ ?----------------------------------- 1- Quin dia els alumnes aniran a Barcelona i per què ? - Aniran a Barcelona per la Sant Jordi el dia 23 d'abril. 2- Quin són els símbols de la festa de la Sant Jordi ? - Els símbols de la Sant Jordi són : el drac, el cavaller i la rosa. 3- Què fan els alumnes i la mestra per preparar el viatge ? - Els alumnes miren on són les rambles sobre un plànol de Barcelona. 4- Què hi ha a les Rambles de Barcelona ? - A les rambles hi ha molta gent i moltes parades de llibres. 5- Expliqueu què és i què fan a la web infantil de Neta Zeta ? - Neta Zeta és una web catalana amb jocs infantils. 6- Què passa al conte xinès de «Els quatre dracs» ? - Els 4 dracs volen donar aigua als camperols malgrat l'emperador Jade. 7- Digueu un refrany o un rodolí sobre el temps del mes d'abril.

  • el verb verb

  • és el

  • els símbols de la festa de la sant jordi

  • els alumnes

  • són llurs

  • què

  • amb el

  • paraules entre parèntesi al


Publicado el : lunes, 18 de junio de 2012
Lectura(s) : 68
Fuente : crdp-montpellier.fr
Número de páginas: 4
Ver más Ver menos
UNITAT 8: "El nostre poble !"(llibre) p. 77  Pobles d'arreu del món. Activitats 1 i 2.1  El primer és un poble del Magreb sota les palmeres a l'Àfrica del nord . 2  El segon és un poble mediterrani amb cases blanques a la vora del mar. 3  El tercer és un poble d'indis d'Amèrica del nord amb tipis de pells. 4  El quart és un poblat africà de l'Àfrica cental amb cases de terra. 5  El cinquè és un poble europeu de muntanya amb cases de teulada de pissarra. Activitat 3 Hi ha pobles diferents a l'Asia o Indonèsia, a Lapònia (iglús), com també a Austràlia o Mèxic(consultar una enciclopèdia).p. 78  El plànol de Banyuls dels Aspres:1  Per arribar a l'escola des del carrer del Canigó cal passar pel carrer de les escoles. 2  Per anar del carrer de la Tramuntana a la capella Santa Anna cal passar pel carrer del Thou, la plaça de la República i la travessera Santa Anna. 3  Com s'arriba a l'Ajuntament ? Des del carrer de les Trilles passar pel c. de Versalles iel c.del Dr Ey.4  Com s'arriba a l'església ?  Un cop a l'Ajuntament el carrer de l'església és al costat. 5  Com s'arriba al carrer de la Muralla ?  Des de l'església el c. de la Muralla és a l'esquerra.p. 81  Endevinalles. La solució de l'endevinalla 1 és:una bicicleta. La solució de l'endevinalla 2 és:un patinet.p. 84  Preguntes de control (llibre).1  Al mercat, la senyora compra cireres de Ceret. 2  Al parc, la mare dels nins diu de fer atenció al gronxador. 3  La nina diu al seu germà que ella prefereix espertinar. 4  Els avis asseguts al carrer miren passar la gent i fan acudits. 5  Un acudit d'una ciutat: "A Port Bou la tramuntana s'emporta un bou". 6  L'ajuntament del poble es troba a la plaça de la República. 7  En Panxo ha dit a en Pinxo:" Punxa'm Pinxo, però a la panxa, no". 8  Es fa una flauta amb un bambú d’uns 30 cm de llarg i fent 6 forats. UNITAT 8 (llibreta de l'alumne) p. 45  Preguntes globals sobre cada persona:1  Avui hi ha mercat a la plaça, la senyora compra cireres de Ceret. 2  El venedor proposa a la senyora pomes i cireres. La senyora vol cireres. 3  Les cireres són de Ceret i la senyora troba que són molt cares. 4  Al parc infantil, el nin vol anar al tobogan. La nina prefereix espertinar. 5  La mare dels nins els demana de fer atenció al gronxador. 6  En Pere i l'Alba van a veure l'avi. Els avis miren passar la gent.
p. 46  Treballem la llengua, comparem amb el francès.Els art. contractes: a les, als,de les, dels.1 On portem les deixalles, els nins ?  Portemles deixallesa lespapereres.(a les=aux) 2 On s'asseuen els venedors ?S'asseuenalsbancs. (als=auxen francès) 3 On són els venedors de fruita ?Sóna lesparades. (a les=auxen fra.) 4 De qui són aquestes pilotes ?Les pilotes sóndelsnins. (dels=desen fra.) 5 De qui són aquelles cadires ?Les cadires sóndelsavis. (dels=desen francès) 6 De qui són aquests gats ?Els gats sónde lesàvies. (de les=desen francès) 7 De qui són aquelles taules ?Les taules sóndelsvenedors. (dels=desen francès) 8 On instal.lem aquests cartells ?Instal.lem els cartellsalsarbres. (als=auxen fra.) * És cert que en francès es diu "dansla corbeille" i "surles bancs", però generalment a les formes contractesalsia lescorresponauxia les formesdelside lescorrespondes).
p. 47  Mirar el plànol del poble i dir on és cada edifici. 1  L'escola municipal ésa la dretade l'ajuntament. 2  El mercat cobert ésa l'esquerrade la plaça del Pi. 3  El parc infantil ésadretade l'església, a la ronda del barri. 4  El forn de pa ésal costatde l'escola, al carrer del mercat. 5  L'església ésdavantdel forn de pa, al carrer de l'Olivera. 6  La farmacia ésentrel'ajuntament i el carrer del molí. 7  El cinema ésa sotade l'escola municipal, al carrer del Conflent. p. 48  Comuniquem: Exercici 1  Preguntes i respostes sobre els preus del mercat. 1  Quant costa aquest ocell ?Val 10 Euros, tens una gàbia ? 2  Quin és el preu dels hamsters ?15 Euros cada animaló, el sabràs cuidar ? 3  Quant costa aquest tros de coca ?Costa 1 Euro 20 cada tros. 4  Quin és el preu dels cigrons ?Són 2 Euros el quilo, senyora. 5  Quant val la mongeta tendra ?4 Euros el quilo, és acabada de collir.
Exercici 2  Expressar gustos i preferències. 1  Carme, t'agraden les galetes ?Sí, però prefereixo els caramels. 2  David, fem un dibuix?No, m'agrada més pintar. 3  Leila, t'agrada fer la cuina ?Sí, però prefereixo fer pastissos. 4  Giovanna, anem a passejar ?No, m'agrada més escoltar música. 5  Alba, t'agraden els préssecs ?Sí, però prefereixo les cireres. p. 49 Còmic:Els lladres de rodes. (El text dels globus és a vegades un xic diferent).
p. 50  Activitat 1  Mots encreuats.(Els vehicles)
Activitat 2  Un trencaclosques:(Solució "Cavall Fort" nº 936 p.19)  El refrany popular és: "Qui menja sopes se les pensa totes" Significa que generalment als catalans els agrada la sopa.
¡Sé el primero en escribir un comentario!

13/1000 caracteres como máximo.

Difunda esta publicación

También le puede gustar