BACCALAURÉAT GÉNÉRAL LV2 SERIE S SESSION 2006

De
Publicado por

Niveau: Secondaire, Lycée
BACCALAURÉAT GÉNÉRAL – SESSION 2006 Épreuve écrite de LANGUE VIVANTE 2 Série S CATALAN Durée de l'épreuve : 2 heures Coefficient : 2 L'usage des calculatrices ainsi que du dictionnaire n'est pas autorisé L'épreuve comporte 3 pages numérotées de 1/3 à 3/3. BARÈME DE NOTATION Compréhension écrite 10 points Expression personnelle 10 points 6CA2SME1 1/3

  • per una

  • adolescent

  • mite de l'etern adolescent

  • spider-man

  • els dubtes

  • adolescent perdut en una amèrica

  • el dilema


Publicado el : martes, 19 de junio de 2012
Lectura(s) : 79
Etiquetas :
Fuente : crdp-montpellier.fr
Número de páginas: 3
Ver más Ver menos
BACCALAURÉAT GÉNÉRAL– SESSION2006
Épreuve écrite deLANGUE VIVANTE2 SérieS
Durée de l’épreuve : 2 heures
6CA2SME1
CATALAN
Coefficient : 2
L’usage des calculatrices ainsi que du dictionnaire n’est pas autorisé
L’épreuve comporte 3 pages numérotées de1/3 à 3/3.
BARÈME DE NOTATION
Compréhension écrite
Expression personnelle
10 points 10 points
1/3
La por de la responsabilitat
En un moment deSpider-Man 2, Peter Parker, el jove adolescent amb poders sobrenaturals, promet a la noia que estima que anirà a veure com actua al teatre. Pel camí, però, Parker es troba amb un seguit d’incidents i ha d’utilitzar la disfressa de Spider-Man per intentar ajudar la humanitat. Aquest fet provoca que Peter arribi tard al teatre, 5que no el deixin entrar a la sessió i que la noia que estima s’enfadi i acabi prometent-se amb un bronzejat astronauta. Peter es troba amb la contradicció que cada cop que ha d’actuar com a Spider-Man perd alguna cosa essencial de la seva adolescència. El costat spider-mande la seva personalitat no li permet estimar, no li deixa acabar els estudis i li provoca una doble vida plena de traumes i recels. El dilema que viu Spider-Man 10converteix aquesta pel·lícula, inspirada en l’heroi de Marvel creat per Stanley Lieber, en un atípic relat fantàstic. Allò fonamental no és tant la lluita de Spider-Man contra el mal, encarnada aquest cop en la figura d’un científic enfollit que s’ha convertit en home pop, sinó els petits dubtes, les angoixes i els malsons que viu un adolescent perdut en una Amèrica plena de triomfadors. Allò més interessant deSpider-Man 2 nosón tant els 15previsibles efectes especials i les acrobàcies novaiorqueses de l’home aranya, sinó les escenes íntimes, els primers plans que posen davant la pantalla un adolescent torturat i carregat de dubtes. La dualitat establerta entre Peter Parker i Spider-Man pot considerar-se, bàsicament, com una faula al voltant dels compromisos de l’adolescència. Sam Raimi posa damunt la taula dos mites bàsics. Per una banda, Spider-Man encarna el somni 20etern que la societat americana ha tingut de la necessitat de superherois. D’altra banda, el superheroi es retroba amb el mite de l’etern adolescent, el jove que no vol créixer perquè sap que les responsabilitats de la vida adulta no fan més que alterar la seva adolescència. Per Peter Parker, assumir el paper de Spider-Man i trobar-se amb la gran responsabilitat d’haver de salvar el món no és més que una forma precipitada d’entrar en la vida adulta, 25d’assumir objectius triomfalistes que l’aparten del seu petit món adolescent. Els dubtes, 1 però, no fan més que minvarla força del superheroi, el fan caure contínuament en el buit, mentre que Nova York es transforma en el paradís de la delinqüència i l’home pop és a punt de fer servir la seva arma mortífera per destruir la ciutat. Spider-Man no ho té tan fàcil per aparcar el seu sentit de la responsabilitat.
1 minvar : disminuir.
6CA2SME1
Àngel Quintana,El PUNT, diumenge 18 de juliol del 2004.
2/3
COMPRÉHENSION ÉCRITE
1.Per quèpensa l’autor queSpider-Man 2és un “atípic relat fantàstic”?
2.Segons Àngel Quintana, quin aspecte de la personalitat d’en Peter Parker destaca la pel·lícula?
3.Traduïu des de “En un moment ....” (línia 1) fins a “bronzejat astronauta” (línia 6)
EXPRESSION PERSONNELLE
1.Penseu que els superherois que presenten el cine, la televisió, els vídeojocs són bons models de refèrencia per als adolescents?
2.Energia nuclear, OGM, clonatge... Mesurem realment totes les conseqüències dels progressos tècnics?
6CA2SME1
3/3
¡Sé el primero en escribir un comentario!

13/1000 caracteres como máximo.

Difunda esta publicación

También le puede gustar